19 september 2011

Inget ont som inte har något gott med sig

Ellinor fick stanna hemma från skolan idag måndag. Hon har haft migränhuvudvärk både lördag och söndag morgon och som lök på laxen kom ytterligare en episod tidigt i morse.

Hon har inte migrän särskilt ofta - kanske 1-2 gånger om året - så dessa tre på rad är lite förvånande. Vi håller tummarna för att det är över för den här gången och att det dröjer jättelänge till nästa gång. Ja, nästa gång behöver inte komma alls, faktiskt. Det enda bra med barnmigrän, som det kallas, är att det kan växa bort.

Hon repar sig dock snabbt när huvudvärken har "peakat", men blir väldigt väldigt trött. Så hon fick vara hemma idag för att sova och bara ta det lugnt.


Vår söta och fina Ellinor tar det lugnt
och äter nektarin i soffan.
Inget ont som inte har något gott med sig. Av någon outgrundlig anledning får jag ofta mer gjort när något av barnen - framför allt Ellinor - är hemma. Så medan Ellinor låg och sov i TV-soffan satt jag i köket med datorn och fick en massa saker skrivna, uppstyrda och avklarade.

Efter lunch gick vi en mysig promenad genom parken, hon gungade lite och så kompletteringshandlade vi på Delhaize. Sen gick vi hem och bakade chokladsnittar. Som vi inte ätit upp.

Chokladsnittar.
Inte lika fina som min mammas, men
det här var faktiskt första gången.
Smaken var det inget fel på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar