15 september 2010

Braderie

I helgen var det braderie på vår närmaste shoppinggata. Marknad alltså. Den infaller en gång på våren - för att fira vårens ankomst - och en gång i september. Oklart vad man firar i september, men firar något gör man säkert.

Vi snackar en massa stånd där man kan skjuta luftgevär, fiska ankor, kasta bollar, handla sniglar (jodå), pommes frites, hamburgare, churros, boudins (både med och utan blod), bitterballen och andra läckerheter. Ja, och sen finns det också ett gäng åkattraktioner på korsen och tvärsen för barnen.

Affärsinnehavarna längs gatan flyttar ut sina varor och försöker prångla ut så mycket det går, de också. Folkfest!

Gissa vad oddsen var att hålla barnen därifrån? Noll.

Men det var kul! Tidigare - när barnen var lite mindre - slutade det ofta och gärna med gråt och tandagnisslan. Så icke denna gång. Alla var så nöjda och glada, trots en liten ballongincident som lärde Agnes att när mamma och pappa säger att man måste hålla i sin heliumfyllda ballong för annars försvinner den så menar mamma och pappa det. Faktiskt.

Men tack vare Den Fina Parfymaffären löste sig allt och hon fick en ny cool svart ballong och en klubba var till sig och storasyster som grädde på moset.


Glada tjejer.

När E blir större vill hon ha motorcykel. Fast först
vill hon ha hål i öronen.

Nästa gång blir det baklängesvolt.

2 kommentarer:

  1. Ja,jag tänkte väl att någon skulle nappa på det namnet. Och det blev alltså du, Nina :-)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bitterballen

    SvaraRadera